Back to modules

Voady Växer vidare med nytt kapital

MY NEWS DESK

Genom Umeåbaserade Fort Knox tar Voady in nytt kapital för att utveckla nästa generation av företagets unika plattform för frisör- och skönhetsbranchen och samtidigt accelerera försäljningen för att nå en marknadsledande position.

"Genom en substantiell investering från Fort Knox tar Voady in nytt kapital som möjliggör utveckling av nästa generation av startup-bolagets unika plattform för frisör- och skönhetsbranschen. Samtidigt accelereras försäljningen för att nå en marknadsledande position.

Genom att samla salonger och leverantörer i en plattform med funktioner som på ett direkt och mätbart sätt effektiviserar för användaren har Voady snabbt etablerat sig och har redan en betydande andel salonger anslutna.

– Vi har följt Voady ända sedan de lanserade sin digitala plattform hösten 2019 och är oerhört imponerade av deras framgångar. Det ska bli fantastiskt att stödja bolaget i den fortsatta resan. Vi tror att potentialen är stor, såväl i Sverige som internationellt, säger Markus Olsson, vd i Fort Knox.

Med det nya kapitalet ska Voady växla upp och öppnar kontor i Östersund, Sundsvall och Umeå. Nya medarbetare rekryteras i form av utvecklare och support/kundtjänst allt med syfte att ansluta fler salonger och utveckla tjänsten ytterligare.

– Vi har en tydlig färdplan framåt för att utveckla nästa generation av vår plattform med ny funktionalitet och ännu bättre användarupplevelse. Nu kan vi rekrytera fler duktiga utvecklare och medarbetare som kan hjälpa oss att leverera alla dessa fantastiska funktioner som hela branschen väntar på, säger Elin Sjöström, vd och grundare.

– Vi känner oss omåttligt peppade och det spritter i kroppen av inspiration och arbetsglädje. Att Fort Knox går in som delägare mitt under Corona-pandemin visar att de verkligen tror på oss. Förutom med kapital bidrar de med en ovärderlig erfarenhet och kompetens om hur man bygger ett hållbart bolag, säger My Hillörn som är delägare och operativ chef.

Tidigare har entreprenören Per Schlingmann och Caperum investerat i bolaget.

Om Voady
Voadys plattform digitaliserar och effektiviserar frisörer, leverantörer och kunder. Företaget grundades 2018 och erbjuder en tjänst till frisörsalonger innehållande bland annat kassa, kalender, onlinebokning och lager med unika anpassningar för att öka lönsamheten och effektiviteten hos användaren. Till leverantörer erbjuder Voady lagerhantering direkt sammankopplad med salongernas lager vilket minskar administrationen, effektiviserar säljprocessen och ger unik statistik och möjlighet till uppföljning. Voady skapar tillväxt, lönsamhet och hållbarhet i frisörbranschen.

Om Fort Knox
Fort Knox är ett familjeägt bolag som investerar i små och medelstora företag – och framförallt idéstarka entreprenörer. Fort Knox är en långsiktig, stark ägare som jobbar för att bidra till den lokala tillväxten och ge unika entreprenörer förutsättningar att utvecklas till att bli lokala världsmästare. "

Läs vidare:

My news desk