Back to modules

Techlösning för frisörer attraherar miljonkapital

Dagens Industri

Sundsvallsföretagaren Elin Sjöström har arbetat som frisör i 12 år och driver i dag fyra salonger i lika många städer. Hon står också bakom Voady, en helt ny digital mötesplats för frisörer, kunder och leverantörer av frisörprodukter. Det är ett komplett affärssystem anpassat för branschen men också ett unikt community. Anslutna salonger har en sida, med undersidor där varje frisör kan visa upp sig och ta emot frågor och bokningar. Kunderna får också egna sidor där de enkelt kan lägga upp bilder i album som kan delas med frisören.

– I dag pratar kunden ofta ihop sig med frisören först på salongen. Inte sällan genom att leta fram och visa bilder i sin telefon. Med vår tjänst kan man planera behandlingarna i förväg, säger Elin Sjöström.

Därmed blir konsultationstiden kortare och frisören kan enklare styra över sin tid. Det blir också lättare att prissätta.

– Vi erbjuder ett transparent system som hjälper frisörerna att bli mer ekonomiska. Kunden får ett specifikt pris i stället för att förhandla i salongen. Det här är lite av en revolution i branschen.

Elin Sjöström har nyligen tagit in en affärsängel från Umeå som satsar miljonbelopp. Kapitalet ska användas för utveckla och testa plattformen så att den är färdig att lanseras i april.

Målgruppen är först och främst salonger i Sverige, men Elin Sjöström ser även en lansering utomlands.

– Målet är att skala upp Voady i Norden och sedan vidare. Här ser jag en stor fördel med det fina stödet vi får genom BizMakers inkubator, säger hon.

Kontakt:

Elin Sjöström
070-607 09 01, elin.sjostrom(@)voady.com

Läs vidare:

Dagens Industri